Dr. House? Kdepak, Hugh Laurie zazpívá v Praze za sebe

Praha - Veřejnost ho zná z televizní obrazovky, kde hraje kulhajícího a mrzutého doktora House. Hugh Laurie je však také pianista a zpěvák - své muzikantské umění předvede 26. července v rámci poslední nahrávky Didn´t It Rain v Kongresovém centru hlavního města. Doprovodí ho vlastní Cooper Bottom Band.

Devět let diagnostikoval ty nejzapeklitější případy, nadával lidem kolem sebe, chrlil sarkastické připomínky… a publikum si ho přesto zamilovalo. Hugh Laurie alias Gregory House patří k nejoblíbenějším seriálovým postavám současnosti. Mimo herectví se ale věnuje hudbě, úspěšně produkuje i režíruje filmy nebo plní své spisovatelské ambice.

Hugh Laurie vstoupil na hudební scénu relativně pozdě - v době úspěšného debutu (po světě sbíralo platinová ocenění) Let Them Talk mu bylo padesát dva let. Zkombinoval na něm jazz a blues z New Orleans a Loiusiany a už tehdy na desku neváhali přispět osobnosti jako Tom Jones či Irma Thomas.  

Jeho druhá, výše zmíněná deska, vychází v Česku 13. května. Dá se proto očekávat, že skladby z novinky budou plnit repertoár jediného českého koncertu.

„Rozhodně nejsem rocková hvězda, kromě toho, že můj obličej kouká z plakátů a veřejně vystupuji. Je to jen moje práce. Ale nemám kvůli tomu žádné “hvězdné„ manýry. Jen zkrátka hraji muziku, kterou mám rád,“ nechal se Laurie slyšet.

Aby své fanoušky navnadil, umístil na internet stream, kde si zájemci mohou poslechnout chystané album. Didn´t It Rain se drží předešlé bluesové stopy a obsahuje skladby, jež se vracejí ke kořenům prvních průkopníků jako W.C. Handy či Jelly Roll Morton. Nahrávka se však motá i okolo moderny a nevynechala tak ani odkaz na tvorbu Dr. Johna nebo Alana Price z Animals.