Internetové diskuse. Brutální idiocie. Čirá nenávist

Praha - Brutální idiocie. Vulgárnost. Špína. Autentické diskuse z internetových serverů. Tohle není poezie. Je to čirá nenávist. Trojice autorů - Petr Štengl, Michal Šanda a Jakub Šofar - se rozhodla básnicky probádat svět internetových diskusí a hádek. Často neuvěřitelně bizarní materiál přetvořili ve svérázné básnické texty knihy 3,14čo! Diskusní básně.

„Můžeme říct, že obsah té knížky je hloupý, ale koncept je strašně zajímavý, protože je to jeden z tipů experimentů, které jsou tady jak houska na krámě a někdo to prostě musí udělat,“ říká redaktor a spisovatel Jakub Šofar.

Do fašistů a komunistů

„Jednu zákonitost to má. Od předmětu diskuse se diskutující dostanou k vzájemnému osočování a nadávkám. A nadávají si do fašistů a komunistů,“ říká nakladatel a autor knihy Petr Štengl. Autoři prošli mnoho diskusních serverů, vedle nekoordinovaných výplodů mysli, které hraničí se surrealismem, však narazili na silné a šokující momenty.

„Strašně zajímavá byla diskuse o Crohnově chorobě střev, na kterou mimochodem zemřela i moje matka, takže vím, co to je. Ta diskuse je smutná a plná utrpení. Pointoval jsem to tím, že tam jeden člověk říká, že všechny kolegy zdraví, opouští je a přihlašuje se na jiný diskusní server, protože mu bohužel našli rakovinu,“ vypráví třetí z autorů 3,14čo! Michal Šanda.

Básně inspirované internetovými diskusemi (zdroj: ČT24)
Vydáno pod