Přátelé se naposledy rozloučili s bubeníkem Peroutkou

Praha – Ve Velké obřadní síni strašnického krematoria dnes dali přátelé a rodina poslední sbohem náhle zesnulému bubeníkovi kapely Olympic Milanu Peroutkovi. Hudebník nečekaně zemřel v noci na sobotu ve věku 49 let. Na poslední cestě jej doprovodil spontánní potlesk.

Obřadní síň byla zaplněná do posledního místa – s Peroutkou alias Ferdou se přišli rozloučit jak kolegové ze skupiny, tak její příznivci i další slavné osobnosti. Mezi truchlícími se objevili např. Lešek Semelka, Ivan Hlas, Aleš Háma, ale samozřejmě také Petr Janda či Milan Broum. 

Zpěvák a frontman sestavy Petr Janda při smutečním proslovu Peroutku označil za „sluníčko“ a nevynechal poděkování za pomoc s výchovou jeho tří dcer. Na rozloučenou zazněla bubeníkovi skladba Olympiku Jednou

Zbylí členové formace budou i navzdory smutné události pokračovat v turné k padesátému výročí vzniku. Peroutku za bicími nahradí „host“, jehož jméno ještě nebylo prozrazeno. Spekuluje se však třeba o Radkovi Hurčíkovi ze skupiny Kabát nebo Jiřím Zelenkovi. 

Peroutka, který ve skupině působil od roku 1986, ještě v pátek večer odehrál koncert v Karlových Varech. Ráno ho našla rodina na zahradě jeho domu v Praze mrtvého. Příbuzní sdělili, že se k okolnostem úmrtí nebudou vyjadřovat. Janda ve svém projevu naznačil, že smrt nastala po pádu ze schodiště na zídku Peroutkova domu.