Španělský animovaný „Indiana Jones“ přichází i se psem a papouškem

Praha – Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese je nový španělský animovaný film, který si z letošních španělských cen Goya odnesl hned tři sošky včetně nejlepšího animovaného snímku. Film ve stylu Indiana Jonese natočený podle španělského komiksu Tadeo Jones a tajemství Toactlumu od Javiera Barreira a Gorka Magallóna zavede diváky všech věkových kategorií na dobrodružnou expedici do Peru. Návštěvu kin si české rodiny mohou naplánovat od 9. května, kdy má snímek distribuční premiéru.

Tad se vždy chtěl stát dobrodruhem a slavným archeologem. Nicméně celé své dny tráví sněním mezi jeřáby a cementem na stavbě, kde pracuje. Šance ke splnění jeho snu se objeví ve chvíli, kdy jeho přítel, slavný archeolog, dostane záhadnou kamennou desku, klíč k cestě do Ztraceného města Paititi a jeho legendárního pokladu. Právě v okamžiku, kdy je připraven vyrazit na cestu, stane se archeologovi nešťastná nehoda a jeho místo v expedici zaujme Tad.

Když dorazí do Peru, zjistí Tad, že na cestě do Ztraceného města Paititi je také Odysseus - vlivný gang lovců pokladů, který nic nezastaví.