Knechtová Praze představí svou „akustickou stránku“

Praha – Slovenská zpěvačka Katarína Knechtová má potřebu neustále zkoušet něco nového. Tentokrát vyměnila klasickou produkci za akustický set, který představí pražskému publiku už v úterý 14. května v klubu Rock Café.

Koncert proběhne v rámci Acoustic Tour 2013, s nímž už navštívila osm slovenských měst. Většina z akcí se prý setkala s nadšením, o čemž svědčí vyprodané sály. 

Autorka českému publiku známých skladeb jako Muoj Bože nebo Spomaľ vydala loni v únoru desku Tajomstva. Sólová kariéra bývalé členky skupiny Peha má však na kontě ještě desku Zodiak, dá se proto očekávat, že do setlistu nakombinuje od každé nahrávky trochu. 

Knechtové se hudebně daří – Tajomstva byla přijata publikem i kritikou vstřícně a nyní byla oslovena k nazpívání písně Isabel ke stejnojmennému filmu. Film debutantů Lukáše Melníka a Marcela Škrkoně se do českých kin dostane již tento měsíc. Nízkorozpočtový film se točí kolem tajemství „ocelové metropole“ Ostravy.

Skladba je ve filmu původně nazpívaná v angličtině, Knechtová přesto vytvořila i slovenskou verzi, k níž vznikl také minimalistický videoklip.