ABBA má pátého člena

Stockholm - Stát se jím prý může každý, kdo zavítá do nově otevřeného muzea, které o legendární švédské skupině otevřeli ve Stockholmu. Díky speciálnímu hologramu si se členy ABBY může kdokoli zatančit i zazpívat.

Mnoho fanoušků doufalo, že při otevření muzea uslyší zpívat slavnou čtveřici. Ta se ale k návratu na koncertní pódia nemá. Interaktivní muzejní expozicí jsou ale její členové potěšeni.

„Mám tolik vzpomínek, třeba když jsme v roce 1974 vyhráli Eurovizi. To byl takový první vrchol. Ale je toho mnohem víc a tenhle dům je vzpomnek plný. Doufám, že budu pro lidi inspirací,“ přeje si například Björn Ulvaeus.

Jediný z ABBY, kdo se slavnostního otevření muzea nezúčastnil, byla Agnetha Åse Fältskogová. Poslala alespoň vzkaz: „Přála bych si tam být s vámi, ale zrovna připravuji v Londýně nové album. Přeju vám hodně štěstí. A už se do muzea moc těším.“

Muzeum skupiny ABBA (zdroj: ČT24)

Expozice, která představuje zvukem i obrazem všechny zásadní momenty v kariéře kapely, před usazením ve Stockholmu sjezdila půl světa. Navštívit ji před dvěma lety mohli i fanoušci ABBY v Česku.