J. J. Abrams už táhne do Hvězdných válek

Londýn - Hvězdné války stále nekončí. Tento týden tvůrci potvrdili začátek natáčení dalšího filmu. Star Wars, které by měly navazovat na šest předchozích dílů, vzniknou v Londýně. Uvedení do kin je plánováno na rok 2015.

Nová éra Star Wars (zdroj: ČT24)

Legendární příběh se vrací na plátna třicet šest let po prvním díle - Star Wars: Nová naděje vznikly v roce 1977 v režii George Lucase. Tentokrát do režisérského křesla usedne J. J. Abrams, který nedávno dokončil pokračování jiné sci-fi legendy - Star Treku. „Jsem opravdu šťastný, že jsem byl začleněn do takového projektu, který nás všechny převyšuje, který tu byl ještě před mým nástupem k filmu a který byl pro mě tolik inspirativní,“ nešetřil nadšením z nové práce Abrams.

Nová éra Hvězdných válek byla nastíněna už loni, kdy George Lucas prodal svou firmu i práva na film společnosti Disney za více než 4 miliardy dolarů. „Spíš než ukončit Lucasfilm jsem chtěl, aby se dostal pod ruku někomu, komu budu věřit a kdo bude schopen dát mu novou vitalitu,“ vysvětlil.

Lucas tak od Star Wars neodchází, na dalších dílech ale bude pracovat pouze jako kreativní poradce. Po sedmičce by měly vzniknout ještě Hvězdné války s číslem osm a devět. „Máme v záloze tuny nápadů na rozvedení Star Wars, které by vydržely na dalších sto let,“ naznačil Lucas, že pokračovat by se možná dalo věčně.