Placebo přijedou na podzim do Prahy. I s novým potomkem

Praha – Loud Like Love – přesně tak se bude jmenovat nová studiová nahrávka kapely Placebo, kterou chystá vydat 13. září. S novinkou vyjedou také na evropské turné. Na seznamu všech dvaadvaceti měst se nachází i Praha. Trojice potěší české fanoušky 13. listopadu, kdy zahraje ve Velkém sálu Lucerny.

Sedmá deska nabídne desítku skladeb. Čerstvý přírůstek do diskografie vznikal hlavně v průběhu loňského roku ve věhlasných RAK Studios v Londýně a fanoušci na něj museli čekat čtyři roky (čekání jim sice zkrátilo pětipísňové EP B3, ale i tak…). Placebo nenechali nic náhodě a jako producenta přizvali zkušeného Adama Noblea, který se může pochlubit spoluprací s Georgem Michaelem, Paulem McCartneym nebo s Red Hot Chili Peppers. 

Když už nová nahrávka, tak se vším všudy. Kapela novinku vydá v pěti různých formátech – ze všeho nejvíc asi potěší hudební „fajnšmekry“, pro něž chystá barevný dvojvinyl. Největším lákadlem ale bude zřejmě tzv. 3D Lenticular Super Deluxe Box Set. Ten totiž nabídne velké množství bonusových materiálů a dalších specialit.  

Placebo mají na kontě více než dvanáct milionů prodaných alb. Jejich hlavním poznávacím znamením je zpěvák Brian Molko, kterého mimo jeho androgynní image charakterizuje specifický hlas, jenž lze jen těžko s kýmkoliv zaměnit. V Česku se skupina naposledy představila před čtyřmi lety, konkrétně na festivalu Rock for People. Příští rok oslaví formace dvacet let na scéně.