Skupina Lucie z ponorky přestoupila na vzducholoď a hodlá vzlétnout

Praha – Ohlášený comeback skupiny Lucie dostává konkrétní obrysy. Na česká a slovenská pódia, konkrétně do Košic, Bratislavy, Ostravy, Brna a na závěr do Prahy, by se měla vrátit přesně za rok. Zahajovací koncert velkolepého turné je naplánovaný na 26. května 2014 do Košic, závěr pak bude patřit fanouškům, kteří dorazí 10. června do pražské O2 areny. Česká televize bude návrat populární formace sledovat. Postupně připomene nejvýznamnější okamžiky kapely a neopomine ani plánovaný megakoncert a zákulisí jeho příprav.

Kapela, která si hraní v původní sestavě opatrně vyzkoušela v prosinci loňského roku na večírku skupiny PPF miliardáře Petra Kellnera v Rudolfinu, ještě před oficiálním turné s názvem Lucie 2014, vystoupí na uzavřených akcích například 1. června pro Nadaci Terezy Maxové v pražském SaSaZu nebo na začátku července na filmovém festivalu v Karlových Varech.

V roce 2004, po vzájemných osobních i tvůrčích neshodách, oznámila Lucie konec společného hraní. Členové kapely pak rozjeli sólové projekty, které v omezené míře budou pokračovat i po obnovení původní formace. „Jsme zvědaví na to, jak fanoušci, kteří se nás těch osm let nebo jak dlouho denně ptali, kdy zase začneme hrát, zareagují,“ prohlásil frontman skupiny David Koller.

Reportáž Lucie Klímové (zdroj: ČT24)

Ceny vstupenek na turné, kde ve velkolepě pojaté scéně s mnohými vizuálními efekty zazní všechny hity, díky kterým Akademie populární hudby Anděl Lucii ocenila jako skupinu dvacetiletí, by se měly pohybovat od 490 do 1290 korun. Jejich prodej začíná ve středu 29. května 2013 ráno.

Z Prohlášení skupiny Lucie, které vzniklo po setkání 12. 12. 2012:

Robert Kodym: „Jsem nadšen, jaký je to MASO!, kolik je energie v naší muzice. Jako by snad ani nebyla pauza.“

David Koller: „Na první zkoušce jsme odehráli deset našich písniček bez zastavení, znělo nám to jak po týdnu, a ne po deseti letech.“

Michal Dvořák: „Takový hudební náboj a nasazení mi chybělo! Připravujeme pro vás velké překvapení!“

P.B.CH.: „Muzika je to, co máme společné. Myslím, že si všichni přejeme to samé.“

/zdroj: www.lucie.cz/