O Čapkovu vilu je nebývalý zájem. Nabídka byla obnovena

Praha – Máte necelých padesát milionů korun? Pak můžete reagovat na nabídku ke koupi vily spisovatele Karla Čapka na pražských Vinohradech. Tato speciální nabídka realitní kanceláře M&M Reality vydržela jen jediný den - kvůli velkému mediálnímu zájmu kancelář nabídku na necelý den stáhla, nyní ji opět vyvěsila. Koupi přitom zvažuje i ministerstvo kultury.

„Určitě to neznamená, že bychom ji už prodali. Stáhli jsme ji kvůli tomu, že nám od zveřejnění volala spousta médií včetně televizí s žádostí o možnost vyfotit a nafilmovat interiér domu. Současní majitelé si však nepřejí, abychom se v tuto chvíli jakkoliv k celé záležitosti vyjadřovali, a my to plně respektujeme,“ vysvětlil mluvčí realitní kanceláře Aleš Juchelka. 

Součástí unikátní stavby je především pracovna Karla Čapka – ta vzbuzuje pochopitelně největší zájem. Obsahuje totiž všechny archivní dokumenty jako rukopisy nebo fotografie. Knihovna v pracovně je spolu s dalším nábytkem původní. Kolem vily je pozemek se zahradou, kde stojí skleník. 

O vilu v hodnotě padesáti milionů korun je značný zájem i ze strany českého státu. Budovu nyní prodávají příbuzní bratří Josefa a Karla Čapkových, a tak se ministerstvo kultury začalo zabývat možnostmi, jak vilu odkoupit. 

Čapkova vila je na prodej (zdroj: ČT24)

„O prodeji jsme se dozvěděli na základě informace z Památníku bratří Čapků a momentálně prověřujeme naše možnosti. Celá záležitost je na samém počátku. My o prodeji víme přesně týden, takže v tuto chvíli nedokážu odhadnout časový horizont,“ uvedla mluvčí Lenka Brandtová.

Vydáno pod