Tautouová a Travolta zavítají do Varů. Bez Amélie a Pomády

Karlovy Vary - 48. ročník Filmového festivalu v Karlových Varech navštíví herecké hvězdy John Travolta a Francouzka Audrey Tautouová. První jmenovaný si na festivalu převezme cenu za celožitovní dílo. Organizátoři tato dvě jména tajili do poslední chvíle.

„Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna Travoltu,“ potvrdil organizační tým festivalu.

Herec se do diváckého povědomí zapsal hlavní rolí drsňáka v dnes již kultovním muzikálu Pomáda, o rok předtím zazářil v Horečce sobotní noci. Nezůstal však krátce zpopularizovanou celebritou. Snímek Pulp Fiction: Historky z podsvětí, série filmů Kdopak to mluví nebo akční kousky jako Tenká červená linie či Okrsek 49 z Johna Travolty udělali jednoho z nejslavnějších herců. Do Varů přijede představit svůj aktuální snímek Sezona zabíjení, kde si zahrál společně s Robertem de Nirem.

Aby došlo k vyvážení mužského elementu, svůj nový film podle předlohy Borise Viana Pěna dní uvede také herečka Audrey Tautouová. Při slavnostním zahájení představí snímek společně s režisérem Michelem Gondrym. 

Okatá Tautouová slavila úspěch v Karlových Varech již před deseti lety s půvabně poetickým snímkem Amélie z Montmartru. Tato role nakopla hereččinu kariéru a dovedla ji k filmům jako např. Příliš dlouhé zásnuby, Venuše, salon krásy nebo k Šifře mistra Leonarda.

„John Travolta by se měl v Karlových Varech zdržet tři dny, Audrey Tautouovou po uvedení premiéry bohužel pracovní povinnosti odvádějí zpátky do Francie,“ prozradil prezident festivalu Jiří Bartoška, jak dlouho můžou návštěvníci festivalu filmové hvězdy potkávat.