Do Verdiho festivalu se zapojí i Národní divadlo

Praha – Letos uplyne dvě stě let od narození hudebního skladatele Giuseppe Verdiho. Výjimečnou osobnost toho velikána připomene tradiční Verdiho festival, jež se uskuteční ve Státní opeře mezi 30. srpnem a 25. říjnem. Letos se na rozdíl od předchozích dvou dekád prodlouží o měsíc a poprvé se zapojí i scéna Národního divadla.

Příznivci operního mistra se mohou těšit na obnovení premiéry oper Aida a La traviata nebo na koncert Verdi Gala. 

Podle šéfdirigenta Opery ND Jaroslava Kyzlinka je událost důstojnou oslavou nejslavnějšího operního komponisty. „Program festivalu, který obsahuje hned dvě obnovené premiéry, výjimečný koncert složený z nejpopulárnějších i méně známých mistrových děl a velkou premiéru díla Simon Boccanegra, kterou Národní divadlo uvádí teprve podruhé ve své historii, jistě ocení nejen milovníci Verdiho, ale všichni příznivci opery,“ doporučil Kyzlink. 

Sérii dvacítky představení zakončí premiéra inscenace Simon Boccanegra v režii Davida Pountneyho a hudebním nastudování Jaroslava Kyzlinka. Hostovat bude také Slovenské národní divadlo. Na prknech Národního divadla bude uvedena „operní epxedice“ Čarokraj.

Vydáno pod