Ladronka už duní rytmy festivalu United Islands

Praha - Hudební oslavy United Islands České spořitelny začaly. Největší pražský open air festival se kvůli povodním přesunul na Ladronku a na jazzovou scénu v parku Portheimka. Mezi oběma místy bude posílená městská hromadná doprava, a to až do konce v sobotu 22. června. Na desátém ročníku festivalu vystoupí téměř dvě stovky hudebníků z domova i ze zahraničí. Vstup je zdarma.

Sedm venkovních scén, devět klubů, ale jeden ostrov. United Islands tentokrát kvůli červnovým povodním tradičně neokupuje Petřín, Kampu ani Kinského zahradu. Vše zlé je ale také pro něco dobré - vzhledem k tomu, že Ladronka skýtá mnohem rozsáhlejší prostor než dosavadní místa, organizátoři slibují dostatek místa a komfort pro vystupující i návštěvníky.  

„Myslím, že ti, co na festival dorazí, budou překvapeni, jaké možnosti a krásná zákoutí park Ladronka nabízí. Během pár dnů se nám podařilo naplánovat areál, na který jen tak nezapomenete a který se pravděpodobně už nebude opakovat,“ nechal se slyšet jeden z tvůrců Martin Voňka.

Pátečnímu otevření předcházela čtvrteční Klubová noc s koncertem kapely Please the Trees. Celá akce toho ale nabízí mnohem víc. Páteční den se ponese hlavně v duchu domácí hudební scény - vystoupí např. duo Čoko Voko, Floex, Prago Union nebo maskovaný hudebník Kittchen. Zahraniční ochutnávku poskytne objev Princess Chelsea, dubstepová formace 3421 a v rámci izraelského bloku rockoví Acollective.

Důležitým bodem v programu je Pocta Olze Havlové, při níž zahrají (jak jinak) The Plastic People of the Universe, Vlasta Třešňák nebo Sylvie Krobová.  

Kvůli policejní hodině se United Islands na večer následně přesunou do klubů - např. do Rock Café, do Divadla Archa nebo do Roxy.

V sobotu ovládnou Ladronku Zrní, Midi Lidi, Kapitán Demo nebo slovenský rapper Vec. Fanoušci se mohou těšit také na koncert bubeníka známé formace Sepultura nebo na bluesmana Johna Primera. První víkendový den už nepůjde jen o muziku, pro příchozí a hlavně pro rodiny s dětmi je nachystán mimohudební program.

Na kompletní program kouknětě zde.