Obludy z Obludária bratří Formanů se potloukají po Varech

Karlovy Vary – Filmový festival má mimo filmových projekcí a celebrit ještě pár trumfů v rukávě. Jedním z nich je představení Divadla bratří Formanů Obludárium. Kabaretní projekt odehrají herci jen do pondělka hned čtyřikrát.

Z představení se stala klasika známá napříč celou Evropou. Oba Formanové s ním najeli přes desetitisíce kilometrů - od Španělska, Francii, přes Belgii či Itálii a mnoho dalších zemí.

Opěrným pilířem představení jsou drobné příběhy, menší scénky a hra s výtvarným projevem. To vše v netradičním prostředí kabaretní atmosféry. Ve vystoupení by si měl údajně něco najít jak milovník vznešeného a důstojného humoru, tak i toho pokleslejšího.   

Obludárium příchozí vtahuje do 3D reality, díky níž mohou čichat určité vůně a zároveň se stávají součástí samotného představení. A právě v tom tkví jeho neobyčejnost. 

Jedná se o šest let starou hru, která měla premiéru ve Francii. V roce 2008 obdrželi její tvůrci Cenu Alfréda Radoka, rovněž se stala Inscenací roku 2008 a Divadelní noviny jí udělily loutkářskou cenu. V hlavním městě Česka se s ní Formanovi blýskli naposledy předloni v létě.