Rock pro lidi, o lidech, s lidmi rozjíždí svůj čtyřdenní mejdan

Hradec Králové - Již tradičně Večírek pro nedočkavé předznamenal začátek jedné z největších hudebních letních akcí Rock for People. Multižánrový festival letos zahajuje 2. července ve 14 hodin a své 19. narozeniny završí noční jízdou 5. července. Koncerty probíhají na 2 velkých venkovních scénách, ve stanu pro 8 000 lidí a ve dvou hangárových prostorách. Kromě toho návštěvníci mohou tancovat na několika DJ's scénách nebo odpočinout v chill-out zónách, které jsou otevřeny až do ranních hodin.

Večírek pro nedočkavé přilákal přes 5 000 fanoušků, a to jen do prostoru před areálem. Festivalpark s množstvím atrakcí, odpočinkových zón, pestrého cateringu i potřebných míst hygieny a sociálního zázemí má kapacitu 32 000 návštěvníků. Na Rock for People se potkávají hudební fanoušci z České republiky, ze Slovenska, Německa, Polska, Rakouska a stále častěji také z Velké Británie, Nizozemí, Belgie nebo Francie.

Dramaturgie festivalu letos nabízí přes 200 kapel a účinkujících, mezi kterými jsou za českou či slovenskou stranu i Karel Gott, Aneta Langerová, Tomáš Klus, Xindl X, Kabáti, Kryštof, Věc, Sto zvířat a mnoho dalších umělců. Ze zahraničních hostů pak jistě upoutají američtí Thirty Seconds To Mars nebo Queens Of The Stone Age či Gogol Bordello, za britskou scénu to budou Bloc Party nebo Klaxons či Modestep. Celý program nejdete zde.

Rock for People nabízí i množství nehudebních atrakcí. Patří mezi ně možnosti sportovního vyžití (hřiště MF Dnes na streetbasketbal) nebo festivalový stánek s merchandisingem (knihy, CD, textil, suvenýry atd. – vše v novém festivalovém designu!), kde budou opět probíhat autogramiády.

Festivalový areál a camp pro návštěvníky se nacházejí na 50 hektarech pozemků na letišti ve městě Hradec Králové. Po celém Festivalparku jsou instalovány velké LED obrazovky, kde běží vyčerpávající Infokanál. V informačních stáncích jsou každý den k dostání festivalové noviny NEWS FOR PEOPLE, které po dobu trvání festivalu přinášejí reportáže z koncertů, rozhovory s kapelami i tipy, co by si návštěvníci rozhodně neměli nechat ujít.

Reportáž o bezpečnosti na Rock for People (zdroj: ČT24)