Karel Gott: Celý život jsem zpíval for people

Hradec Králové - Mnoho zahraničních i tuzemských hvězd i dnes vystoupí na festivalu Rock for People, který probíhá ve Festivalparku v Hradci Králové. Návštěvníci, kterých se zatím do areálu sjelo přibližně 20 000, se dnes dočkají drsné americké kapely Queens of the Stone Age, britské skupiny Klaxons i Karla Gotta. Pro třiasedmdesátiletou tuzemskou pěveckou legendu to bude první vystoupení na podobném festivalu.

„Je pravdou, že některá open vystoupení jsem již zažil, nejen u nás, ale třeba i v Německu či Rakousku, ovšem nejmenovalo se to přímo rock. Ale já jsem skutečně byl před více než padesáti lety u zrodu rock 'n' rollu, což je matka rocku. To spojení rock for people je pro mne výstižné, pro koho jiného jsem celou dobu zpíval než pro lidi. Proto v mém vystoupení nevidím nějakou mimořádnou událost,“ řekl v rozhovoru pro ČT24 zpěvák.

Podle jeho informací, zazní večer především písně z raného období, které obsahovalo tvrdší písně, než pozdější repertoár. Zpěvák rovněž nevylučuje, že v průběhu koncertu se může dramaturgická skladba měnit. „Jde o to, abychom byli schopni reagovat na náladu v publiku a vytvořili přímý tah na bránu,“ dodal.

„Mnozí se mne ptají, zda nemám obavy. Nemám. Zaprvé si nemyslím, že to publikum je nějak ortodoxně vymezeno, a pak, nedovedu si představit, že by do toho stanu šel někdo se záměrem nudit se na Gottovi. Jsem přesvědčen, že čím známější písně budu zpívat, tím lépe, neboť je to přeci vše pro lidi,“ uzavřel rozhovor Gott.