I filmy jezdí MHD. Stopněte si Kinobus

Praha - Komedie Marie Poledňákové Líbáš jako ďábel dnes odstartuje letně odlehčený program Kinobusu, pojízdného kina pražského dopravního podniku. Pošesté se autobus přeměněný v biograf vydává po hlavním městě, jeho první zatávkou je 22. července Václavské náměstí.

Ředitel DPP Milan Křístek o Kinobusu (zdroj: ČT24)

Celkem se Kinobus zastaví na dvanácti místech, naposledy 1. září na Petříně. Na každém stanovišti se zdrží tři až čtyři večery, naplánováno je 42 projekcí, přičem na programu jsou jen tuzemské snímky. „Rozhodli jsme se pro české filmy, protože chceme podpořit českou kinematografii,“ vysvětlil generální ředitel DPP Milan Křístek.

Letní večery příchozím zpříjemní fotbalový Okresní přebor, prázdninové Tady hlídám já, divoký Bestiář a dva filmy Jana Hřebejka: Svatá čtveřice a Nevinnost. Na dětské diváky myslí Autopohádky a dokument zastupují Šmejdi.

Promítání začíná vždy po setměnní, tzn. od 21:00, 19. srpna se čátek posouvá na 20:30. „Nafukovací plátno má rozměry 8 x 4 metry. Součástí vybavení jsou i lavičky pro diváky. Na sezení je k dispozici 200 míst,“ doplnil praktické informace Milan Křístek. Před kinem se podle něho ale většinou sejde lidí víc, ti si mohou v Kinobusu půjčit deku.

Vstup na všechny projekce je zdarma, diváci ale mohou přispět do pokladničky sbírky Pomozte dětem. Podrobný program a rozpis jednotlivých zastávek najdou zájemci na stránkách dopravního podniku.