Na Comic-Conu si plácnul Superman s Batmanem

San Diego - Milovníci komiksů, sci-fi a fantasy se sjeli do amerického San Diega, kde o víkendu skončila jedna z největších přehlídek populární kultury na světě - Comic-Con. K překvapením letošního ročníku patřilo oznámení režiséra Zacka Snydera o společném filmu Supermana a Batmana. Ve stejném snímku se slavní superhrdinové objeví vůbec poprvé v historii.

Superman s Batmanem pro mnohé možná překvapivě nebudou ve filmu parťáky, ale naopak protivníky. Synder, který režíroval dosud poslední Supermanovo dobrodružství Muž z oceli, prozradil, že na scénáři filmu se pracuje. Supermana by měl opět hrát britský herec Henry Cavill, kdo ztvární Batmana, zatím není jasné. Christian Bale, který netopířího hrdinu ztvárnil v několika posledních filmech, se již dříve nechal slyšet, že se k této roli už nevrátí. Objevit by se v novém filmu ale měla Amy Adamsová coby novinářka Lois Laneová a Laurence Fishburne jako šéfredaktor novin.

Comis-Con, který se letos konal od 17. do 21. července, je příležitostí pro fanoušky vyřádit se, ale i místem pro obchody a prezentace tvůrců. Velkou pozornost si letos získaly například ukázky z chystaného remaku filmu Godzilla, který se v kinech objeví v květnu příštího roku.

Reportáž Ondřeje Moravce o Comic-Conu (zdroj: ČT24)