Mick Jagger se ani v sedmdesáti nevybouřil

Londýn - Zpěvák britské rockové legendy The Rolling Stones slaví 26. července sedmdesátiny. Že ale Mick Jagger do starého železa ještě nepatří, ukazuje na každém koncertě. Kapela přitom hraje víc než půl století.

„Myslel jsem, že nevydrží ani dva roky,“ přiznal Jagger v jednom z rozhovorů. Mýlil se. The Rolling Stones poprvé fanoušky nadzvedli ze židlí v roce 1962. Valícími se kameny byli kromě Micka Jaggera také kytaristé Brian Jones, který kapelu opustil v roce 1969 a nedlouho potom za ne zcela vyjasněných okolností zemřel, a Keith Richards. Richards s Jaggerem, kteří se znají od dětství, po různých obměnách obsazení hrají v The Rolling Stones dodnes. Ponorka se ale jim ale nevyhnula. Rivalita a spory vyvrcholily v 80. letech, kdy se oba dali na sólovou dráhu. Brzy ovšem zjistili, že spolu jim to hraje nejlépe. 

„Richards tu šílenou drogovou dobu opravdu žil. Ale Jagger, u toho to nebylo nikdy tak jisté,“ domnívá se hudební publicista Josef Vlček. Ale i Jagger si samozřejmě uměl užívat. „Měl nejkrásnější ženy planety, od Angeliny Joliové po Carlu Bruniovou,“ připomněl Vlček. Angelina si zahrála v klipu k hitu Anybody Seen My Baby:

Sir Mick Jagger - šlechtický titul mu udělil v roce 2003 princ Charles - má možná své nejlepší roky za sebou, ale minimálně na pódiu je stále bouřlivákem. I v sedmdesáti dokáže publikum ještě pořádně rozpálit, jak dokazuje i poslední turné The Rolling Stones, které patří k nejvýnosnějším v historii.

Mick Jagger slaví sedmdesátiny (zdroj: ČT24)
Vydáno pod