Hřebejk pořádá další svatbu. A hned myslí na zlatou

Ostrava – Hospoda, semifinále mistrovství světa v hokeji, alkohol, unesená nevěsta a ženich, který nejde a nejde. Po Líbánkách, za jejichž režii dostal na festivalu v Karlových Varech cenu, zůstává Jan Hřebejk u svatebního tématu. Jeho další film se opět točí kolem veselky a slibuje hořký smích.

„Výbušná komedie“ Zakázané uvolnění vznikla podle stejnojmenné divadelní hry Petra Kolečka, který je také autorem scénáře k filmu. Kolečko je (spolu)autorem her Game Boy, Pornohvězdy nebo Jaromír Jágr, Kladeňák a scénářů k filmu i seriálu Okresní přebor. Jeho Zakázané uvolnění mělo premiéru v září loňského roku v pražském A studiu Rubín, kam na něj po divadelních prázdninách opět můžete zajít. Z jeviště filmové zpracování přebírá i herecké obsazení.

V rolích žen, které se setkají náhodně v jednom čase a prostoru, aby nemilosrdně rozebraly své životy, vztahy a především muže, se i ve filmu představí Zuzana Stavná (unesená nevěsta), Hana Vagnerová („svědkyně“ ženicha) a Jana Stryková (barmanka).

Natáčení filmu Zakázané uvolnění / Jana Stryková, Zuzana Stavná, Hana Vagnerová
Zdroj: Martin Straka/love.FRAME

„V jednoduchosti příběhu je zároveň hodně nadčasového: Svatba, láska, temperament, zrada, smrt, milování, překvapivá pointa… Zkrátka všechny potřebné ingredience v autorsky originální verzi! Když se nám vše povede – vstoupí tato komedie do zlatého fondu českých komedií, ke kterým se publikum opakovaně rádo vrací,“ předpokládá Hřebejk.

Zakázané uvolnění začal natáčet 21. července v hospodě v Bohumíně u Ostravy, v kinech by se mělo objevit v létě 2014.