Piano do každé ulice!

Praha - Po New Yorku, Paříži nebo Barceloně mohou i chodci v Praze narazit na veřejném prostranství na piano, zasednout k němu a hrát. Ozvláštněno hudebními nástroji je zatím pět míst, organizátor projektu Ondřej Kobza ale doufá, že se jejich počet rozroste.

Kobza si už před svými podniky, které má různě po Praze, jeden třeba na vltavské náplavce, vyzkoušel, jak lidé na piano pod širým neberem reagují. To, spolu s inspirací jinými metropolemi, ho přivedlo na nápad postavit nastroje i na jiná místa v hlavním městě - nejlépe natrvalo.

Zatím na ně lidé mohou narazit na Hlavním a Masarykově nádraží, na náměstí Míru, na Letné a před filozofickou fakultou. U Masarykova náměstí piano ale nejspíš zůstane jen do zítřka. „Začali se tam shlukovat bezdomovci,“ napsali organizátoři na svém facebooku. 

Počet míst ale jinak plánují postupně rozšiřovat, uvažují například o pražském letišti. Kromě odezvy závisí realizace plánu samozřejmě také na finanční podpoře. Stávající nástroje pořídil Kobza za své peníze, na projekt ale mohou přispět i podobní nadšenci jako on prostřednictvím portálu Hithit.

Vydáno pod