Klub Roxy má narozeniny, Morcheeba má přání jediný…

Praha – Pražský klub Roxy letos oslaví jednadvacet let svého působení. Svou „americkou“ plnoletost připomenou návštěvníkům několika koncerty, divadelními vystoupeními, ale také výstavami v prostoru NoD. Týdenní akci s názvem Be Twenty One by měli ozdobit hlavně světoví interpreti Morcheeba a rapper Everlast.

Roxy patří mezi nejstarší kluby hlavní metropole a událostí chce započít „tradici oslav hudby a kultury obecně, která je na domácí scéně naprosto ojedinělá“. Od 21. do 27. října se tedy na scéně vystřídá pestrá škála žánrově odlišných hudebníků. Své k tomu řeknou nejen DJ´s, rockoví i popoví umělci, ale také herci nebo producenti. 

„Akce podobného typu nemá na domácí klubové scéně obdoby, a jak potvrdil předchozí ročník, její potenciál je obrovský. A kde jinde by měl takovýto unikátní týdenní mejdánek proběhnout než v prostorách, jež už přes dvacet let udávají směr, rozdávají radost a zprostředkovávají silné zážitky napříč generacemi,“ prohlásil člen PR týmu Lukáš Kadeřábek. 

Klub chce diváky navnadit hlavně na trip hopovou formaci Morcheeba v čele s charismatickou zpěvačkou Skye. V nejbližší době hodlají Britové navíc své fanoušky potěšit novou studiovkou Head Up High, kterou představí naživo právě v Roxy. Další hvězdou bude rapper a písničkář Everlast či uskupení Engine Earz Experiment zastupující žánr bass music.