Any Day Now: Když si dva muži adoptují dítě

Los Angeles - Téma adopcí dětí homosexuály je jedním z témat na letošním festivalu Prague Pride. Stejnému problému se věnují i američtí filmaři. Příští týden půjde do světových kin snímek Any Day Now, který vypráví příběh o dvou mužích vychovávajících odložené dítě.

Drama Travise Finea bylo inspirováno životním příběhem jednoho homosexuálního páru na Floridě, který se s adopcí dítěte potýkal. Dva mladí muži se rozhodnou, že se postarají a postiženého chlapce, který utekl z dětského domova. Legislativa a společnost 70. let ale gayům výchovu dětí neumožňuje.

„Není to film, po kterém vám bude lehce. Co mě ale na tom tématu nejvíce zasáhlo, je to, že situace týkající se adopce dětí homosexuály se od 70. let moc nezměnila. Bohužel. Takže ten film je v mnohém aktuální,“ upozorňuje jeden z herců Alan Cumming. Postiženého chlapce si zahrál Isaac Leyva, pro něhož byl Any Day Now první hereckou zkušeností.

Any Day Now (zdroj: ČT24)

Snímek získal už deset festivalových cen. Ze snímků s podobnou tématikou byl v nedávné době úspěšný snímek Děcka jsou v pohodě, který má na kontě čtyři nominace na Oscary.

Vydáno pod