Biffy Clyro zaútočí na Prahu s Opposites

Praha - Jsou tři, jsou ze Skotska a hrají rock. To není sama o sobě až tak výjimečná věc, ale kdo Biffy Clyro zná, ví, že se jim nedá upřít jistá originalita, stejně jako přitažlivé charisma. Pánové momentálně obšťastňují evropské fanoušky s posledním albem Opposites, se kterým zavítají 14. listopadu i do pražského klubu Roxy.

Biffy Clyro nejsou žádní amatéři, během osmnáctileté kariéry stačili vydat šest desek a tři z nich (Puzzle, Only Revolutions, Opposites) se usídlily v nejlepší pětce britské hitparády. Na pódiu se už sešli třeba s Foo Fighters, City And Colour anebo dokonce s Muse.

Vstupenky si zájemci mohou kupovat od 5. září

Jejich začátky prý těžily z tvorby Nirvany, ačkoliv se dle svých slov obrátili spíš do punku. Sama kapela přiznala, že jí dlouho trvalo určit vlastní osobitý styl a najít svou tvář. První vystoupení odehrála pod jménem Skrewfish, a ačkoliv první album vyšlo kolem roku 2000, masovější úspěch jim zajistila až čtvrtá nahrávka Puzzle. Během dalších si byli Biffy Clyro schopni udržet svou pozici mezi předními rockovými formacemi Velké Británie.

Odkud pochází název skupiny, nikdo neví. Členové použili během let několik historek vysvětlujících, jak ke jménu přišli - jednou za to mohla přezdívka skotského fotbalisty Biffy Clyro, jindy zase sehrálo roli pero značky Cliff Richard. Postupem času pánové přiznali, že si historky zkrátka vymýšlejí, protože už je nebaví novinářům odpovídat na jednu a tu samou otázku.

Vydáno pod