Praha vs. Paříž, Móda.cz boduje ve Francii

Praha/Paříž – Čeští návrháři o sobě pomalu ale jistě dávají vědět ve městě módy, v Paříži – jedenáct návrhářů se zde prezentovalo s několika kolekcemi, které slavily úspěch. Důkazem jejich úspěchu je výstava fotografií modelů s názvem Móda.cz - České kolekce v černé komoře, s níž právě uspěli. V pražské galerii Českých center, kde jsou úbory umístěny, ale vystavují také studenti ateliéru módní tvorby.

Čeští návrháři v Paříži (zdroj: ČT24)

Francouzi jsou svým vztahem k módě celosvětově proslulí. Je to pro ně součást životního stylu stejně jako dobrá kuchyně, není to pro ně věc, kterou by se museli „učit“. Jak jsme na tom v Česku? Vztah Čechů k módě se sice zlepšuje, ale stále je nám vytýkána opatrnost a strach vyčnívat z davu. 

„Pařížská žena si umí najít svůj styl a nebojí se ho prosadit,“ vysvětluje rozdíly Kateřina Geislerová, která patří mezi nejúspěšnější návrhářky v oboru české i francouzské klientely. V branži se pohybuje už dvacet let. „Češi mají určitě praktičtější pohled. Nejsme tak parádiví jako Francouzi,“ přidává se její kolegyně Markéta Kopecká. 

Česká návrhářská elita očima francouzských fotografů Colectiff 5.6. se tedy po úspěchu v Paříži představuje i v Praze. Iniciátorem výstavy je asociace Čeští studenti a mladí profesionálové ve Francii spolu s Český centrem Paříž.

Vydáno pod