Sherlock Holmes, prduch

Londýn - Roli detektiva Sherlocka Holmese si vyzkouší další slavný herec. Sir Ian McKellen, známý divákům hlavně jako Gandalf z trilogie Pán prstenů, dostal neobvyklý úkol. Detektiv v jeho podání bude třiadevadesátiletý zapomnětlivý stařík na odpočinku.

Ian McKellen si zahraje Sherlocka Holmese (zdroj: ČT24)

Charakterní shakespearovský divadelní herec Ian McKellen se objevil v kasovních trhácích X-Men nebo Pán prstenů. Počítá se s ním i v dalších dvou pokračováních Hobita a novém díle X-Men, do kin se tyto filmy chystají v příštím a přespříštím roce.

V roce 2014 začne také Bill Condon natáčet snímek A Slight Trick of the Mind o Sherlocku Holmesovi, v němž hlavní roli svěřil McKellenovi. Naposledy slavného detektiva ve filmu ztvárnil Robert Downey Jr. Tentokrát zastihne příběh Holmese na zaslouženém odpočinku na venkově, opuštěného zesnulým doktorem Watsonem. A také stále pronásledovaného dávným nevyřešeným případem.

Podobné role staříků už si McKellen vyzkoušel třeba v britském sitkomu Vicious anebo při poslední spolupráci s režisérem chystaného filmu Billem Condonem. Se snímkem Bohové a monstra si před patnácti lety oba řekli o sošku Oscara, Condon si ji dokonce jako autor scénáře tehdy i odnesl.

Vydáno pod