Devadesátky s Pixies dvakrát za sebou, dvakrát vyprodáno

Praha – Ovlivnili grunge a s ním spoustu dalších kapel jako Pearl Jam nebo Nirvanu. Americká čtveřice Pixies včera vyprodala Velký sál Lucerny a dnes se chystají celý scénář zopakovat. Příchozí si přišli zavzpomínat hlavně na své mládí a poslechnout si i nový materiál EP1.

Kurt Cobain prý prohlásil, že kdyby nebylo Pixies, nejslavnější deska Nirvany Nevermind by nikdy nevznikla. Zlí jazykové dokonce tvrdí, že si od nich dokonce kapela leccos vypůjčila. „Už jsme byli známí, když se objevili. Jednou nám dokonce měli i předskakovat. Bylo to těsně předtím, než vydali Nevermind a všichni říkali, že je to album obrovsky proslaví. Proto jsem si říkali, že s nimi radši nebudeme hrát,“ řekl na adresu Nirvany bubeník David Lovering.

Legenda alternativního rocku má své fanoušky i dnes, jinak by se jim sotva podařilo vyprodat Lucernu dvakrát v řadě. Věkový průměr se na pražském koncertě pohyboval kolem čtyřicítky, z čehož lze usoudit, že tamní publikum s Pixies vyrostlo a přišlo si naživo poslechnout hity mladých let. Na čtvrtečním koncertě tak zazněla třeba píseň Where is my mind?, která se proslavila také díky filmu Klub rváčů.