U2 o novém albu: Je to opravdu zajímavý hybrid

Dublin - 10 Reasons To Exist, tedy deset důvodů k existenci, je prý jen jeden ze sedmi možných názvů alba, které dokončuje irská rocková skupina U2. Nová deska zřejmě vyjde začátkem příštího roku.

„Jsme ve studiu a snažíme se dokončit 12 písní alba do konce listopadu, abychom si pak mohli užít Vánoce,“ prozradil baskytarista slavné kapely Adam Clayton irské rozhlasové stanici 98FM. Už dříve se objevily dohady, že s U2 natáčí frontman skupiny Coldplay Chris Martin, ale kdo ví.

Pravdu se fanoušci obou kapel dozví nejspíš až při vydání desky. Podle irské televize RTE by měla být k mání už na začátku roku 2014. Půjde o třinácté studiové album U2, zatím posledním bylo v roce 2009 No Line On The Horizon, po němž následovala výpravná a úspěšná 360° Tour. Česku se ale kapela opět obloukem vyhnula.

Na turné se dost pravděpodobně U2 vypraví i s novou deskou. Co od ní mohou příznivci kapely čekat, naznačil opět Clayton: „Je to trochu návrat ke starým U2, ale v kombinaci s určitou zralostí, řekněme s naší hudbou posledních deseti let. Myslím, že to je opravdu zajímavý hybrid.“

U2 chystají novou desku (zdroj: ČT24)