Struny podzimu objevují děti a naopak

Praha - Koncerty, divadelní představení, filmové projekce, hudební či výtvarné dílny zabrnkají o víkendu na Struny podzimu určené dětem. Do dětského programu mezinárodního hudebního festivalu se 19. a 20. října zapojí například kapela Tata Bojs nebo Muzeum Karla Zemana. Přispěje i veřejnoprávní televize pro děti ČT :D.

Dějištěm akce je pražské divadlo Minor, které jako „předskokana“ víkendového programu uvede dnes pro malé festivalové diváky lesní revue O Smolíčkovi. Na víkend je pak připravena zábava přímo na míru dětem s mottem „kouzlo objevování“.

„Program víkendu Struny dětem připravujeme vždy s důrazem na to, aby si děti nejrůznější umělecké disciplíny mohly samy vyzkoušet,“ uvedla výkonná ředitelka festivalu Dana Syrová. Na děti budou přitom „dohlížet“ umělci, především hudebníci. Těšit se mohou například na kapely Tata Bojs, Vltavu nebo Už jsme doma. Vokálně-instrumentální soubor Ensemble Inégal připravil hudebně-loutkové představení Loutkando, studenti Pražské konzervatoře bubenickou show a Pražský filharmonický sbor koncert nazvaný Proč bychom se netěšili…

V dílnách, dílničkách a workshopech se děti mohou pustit do výroby vitráží či létajících balonů, napsání knížky a namalování komiksu, sestavování elektrodřeváků anebo si mohou bystřit mozkové závity či pohrát na internetovém hřišti ČT :D. Muzeum Karla Zemana, jež se do projektu také zapojilo, mimo jiné promítne Cestu do pravěku a uskupení Clarinet Factory odehraje interaktivní koncerty inspirované nejen tímto Zemanovým filmem.

Mnohé akce jsou už vyprodány, pořád je ale z čeho vybírat - podrobnější program najdete na stránkách Strun podzimu.

Vydáno pod