Festival Fotograf zakončí hybrid Monty Pythonů, béčkových filmů a marihuany

Praha – Večerem autorských čtení vybraných umělců, kteří v rámci Festivalu Fotograf vystavují v různých pražských galeriích, se organizátoři rozhodli završit svou nadílku dvacítky výstav, workshopů a dalších akcí tematicky vymezených letošním podtitulem: Mezi znaky. Maraton čtení, který účastníky provede výstavními prostory od Smíchova přes Újezd po Školskou ulici, odstartuje v pátek 25. října v 18 hodin a potrvá až do pozdních nočních hodin.

Série čtení totiž vyvrcholí v Bio Oko půlnoční projekcí bez nadsázky kultovního crazy/bizarre muzikálu Forbidden Zone autorů Richarda a Dannyho Elfmanových. Nezávislý snímek, skrápějící diváky permanentními gejzíry imaginace, si vysloužil označení „hybrid Monty Pythonů, béčkových filmů Eda Wooda a marihuany“.

Maraton čtení nabízí možnost propojení návštěvy pěti festivalových výstav s poslechem autorských čtení vystavujících umělců. V 18 hodin jej v Meetfactory zahájí čtení Filipa Cenka a Terezy Sochorové, kteří se zde v galerii Kostka prezentují pro maraton příznačně pojmenovanými pracemi Čtenářka a Posluchačka. Trasa poté účastníky zavede do malostranského Ateliéru Josefa Sudka na čtení Lenky Vítkové, aby večer ve festivalovém centru na adrese Školská 28 proběhla hned trojice čtení Magdy Stanové, Aleše Čermáka a Zbyňka Baladrána.

Za Festivalem Fotograf tradičně stojí Občanské sdružení Fotograf 07 o.s., které už několik let provozuje Fotograf Gallery a od roku 2001 vydává časopis Fotograf, jehož aktuální 22. číslo nese případný podtitul Obraz a text.

Kompletní program a další informace k Maratonu čtení jsou k dispozici zde.