Čas na Pozdní sběr. Rock Café pořádá nadační festival

Praha – Klub Rock Café se 9. listopadu chystá na Pozdní sběr. Nebude se týkat ničeho jiného než hudby, literatury a divadla. Na celodenním festivalu zahrají třeba The Prostitutes, Monika Načeva, Justin Lavash, Luno a mnozí další. V rámci literárního večera akce představí několik autorských knih a na své si přijdou i milovníci loutek. Na příchozí čeká také festivalové tržiště se stánky s občerstvením nebo s oblečením.

Pozdní sběr navíc skrývá také charitativní záměr. Vytěženými penězi by klub rád podpořil určitou nadaci či neziskovou organizaci. Organizace, pro kterou je festival pořádán, získá podporu nejen finanční, ale také v podobě publicity a prostoru pro zviditelnění dané problematiky. V minulých letech výtěžek putoval např. do Jedličkova ústavu, do Klubu nemocných cystickou fibrózou či do Dětského krizového centra.

Tentokrát se štěstí usmálo na prospěšnou společnost pro mladistvé Rozlet. „Věk okolo osmnácti let, čerstvá zkušenost s odchodem z dětského domova, minimální vzdělání a téměř nulová praxe, nefunkční rodinné zázemí,“ takto popisuje stav těchto mladých lidí sama organizace.

Událost podpoří několik hudebníků, jako výše zmínění Luno, The Prostitutes, Justin Lavash s Monikou Načevou a další.

Festival Pozdní sběr
Zdroj: ČT24/Rock Café

„Nutno říct, že festival si za těch několik let své existence získal poměrně široký okruh návštěvníků, kteří si navykli na něj chodit nejen kvůli jistotě kvalitního hudebního (či obecně kulturního) zážitku, ale i kvůli jistotě dobrého pocitu, že jejich peníze vložené do vstupenky budou prospěšně využity. Plných sto procent z ceny vstupenky se totiž odevzdává zvolenému subjektu,“ zaznívá od organizátorů.

Akcí návštěvníky potřetí provede Ester Kočičková. Pozdní sběr se však uskuteční již sedmým rokem.

Na kompletní seznam vystupujících interpretů se můžete podívat zde.