Slet bubeníků rozvibroval Ostravanům bubínky

Ostrava - Z různých koutů hudebního světa se na jedno pódium slétlo hned několik bubeníků. V čele s Pavlem Fajtem, který Slet bubeníků před dvanácti lety založil. Projekt se letos představil už v několika městech, naposledy 24. října v Ostravě.

V Ostravě se slétli bubeníci (zdroj: ČT24)

„V prvním ročníku nás bylo osm na pódiu. Bylo to punkové, strašně nahlas a asi to nebylo úplně hudební. Ale byla to taková opravdová bubenická jízda a začalo nás to hrozně bavit, tak v tom pokračujeme,“ vzpomíná na začátky projektu Fajt.

Každý slet má jiné zaměření, v minulosti se k němu připojili afričtí, japonští nebo filipínští hudebníci. Letos si kromě Pavla Fajta zabubnuje David Koller, Tomáš Reindl, Ondřej Anděra, Pavel Koudelka, Miloš Vacík a německá zpěvačka a klávesistka Oona Kastnerová. „Mám ráda takový druh bubenické energie, všechny ty velmi silné zvuky,“ nelituje své účasti na projektu.

Bubenickou show Still in Space Tour bude k poslechu ještě v devíti českých městech, naposledy 20. listopadu v Mostě. „Myslím, že to není, jako když vaří pejsek s kočičkou, ale v každém případě bych doporučil posluchačům, kteří přijdou, aby si vzali náhradní uši,“ radí David Koller návštěvníkům koncertů, aby si při bubnování dávali pozor na svoje bubínky.