StarDance: Zkuste internetový kurz tance či návrhářskou soutěž pro děti

Praha – Také byste se chtěli umět hýbat v rytmu quickstepu tak, jak to zvládají aktéři StarDance? Na webových stránkách pořadu je pro zájemce k uvedení šesté řady populárního pořadu připravena novinka, internetový kurz společenského tance. Jak správně prošlapat boty, poradí Kamila a Honza Tománkovi. A jelikož k tanci se rády připojí i děti, připravila pro ně Česká televize speciální návrhářskou soutěž. Stačí, když namalují taneční kostým a obrázek pošlou pomocí formuláře. Autoři dvou nejpovedenějších návrhů mohou každý týden získat pozvánku na generální zkoušku StarDance.

Učitele Tománkovy znají diváci právě ze StarDance, kde opakovaně účinkovali. S výukou tanců mají bohaté zkušenosti a právě prostřednictvím nového webu vpustí taneční mánii do dalších domácností.

Proniknout do tajemství a zákonitostí tanečních kroků a variací můžou návštěvníci webových stránek pomocí celkem jedenácti videolekcí, z nichž každá je zasvěcena jinému tanci. Z lekcí se lze mimo jiné dozvědět informace o daném tanci, jeho původ, zajímavosti atd.

Taneční instruktorka Kamila Tománková
Zdroj: ČT24

Podstatná je ale právě výuka základních dámských a pánských kroků s využitím nápaditých tréninkových pomůcek. Škola tance se zájemci projde jednodušší i těžší variace, z nichž na závěr složí ukázkový tanec. Videa lze přehrávat vcelku nebo postupně po jednotlivých kapitolách, tudíž mohou studenti postupovat podle svého tempa a nic jim neuteče. Instruktáž je navíc doplněna názornými edukativními grafickými prvky, které výuku ještě zefektivňují.

Hodiny budou na web přibývat postupně, do tajů rumby a quickstepu lze ale proniknout už teď. Postupně budou následovat waltz a cha-cha, tango a jive, slowfoxtrot a paso doble, samba a salsa a vídeňský valčík, který Školu tance završí.

Diváci, kteří vlastní hybridní televizi HbbTV, si mohou Školu tance spustit pomocí televizní aplikace StarDance.

Soutěžit se StarDance mohou nově i děti

Nová soutěž udělá z dětí návrháře. Na internetových stránkách děti najdou i podmínky soutěže a ukázku tance, ve kterém se zrovna soutěží. Každý týden budou vybrány dva nejpovedenější obrázky, jejichž autoři vyhrají pozvánku na generální zkoušku StarDance pro sebe a jednoho dospělého. A děti, které se chtějí naučit tančit, mohou sledovat na Déčku Taneční hrátky s Honzou Onderem, mistrem StarDance.

Vydáno pod