České divadlo zaskočí do Bratislavy

Bratislava - Studio L+S v Bratislavě hostí jubilejní dvacátý ročník festivalu českého divadla. V průběhu necelých dvou týdnů se slovenskému publiku představí sedm divadelních souborů. Festival otevře spolehlivě vyprodané Divadlo Járy Cimrmana.

Přehlídka české divadelní tvorby se na Slovensku dlouhodobě těší zájmu veřejnosti. Festival odstartuje Divadlo Járy Cimrmana s hrou Záskok, ve které se představí také jeho spoluzakladatel Zdeněk Svěrák. O den později divadlo hru zopakuje. „Cimrmani jsou sázkou na jistotu,“ uvedl výkonný ředitel Studia L+S Pavol Danišovič. Představení jsou s předstihem vyprodaná.

  • „Přehlídka patří ke klíčovým repertoárům sezony. Chceme ukázat to nejzajímavější z české divadelní scény,“ říká Danišovič.

Při sestavování programu festivalu organizátoři podle Danišoviče vsadili na kombinaci vystoupení známých herců a alternativní tvorbu: „Vždy je důležité přitáhnout jméno, které je známé z filmu. Pokud bychom ovšem hráli jen na jistotu, zařadíme do programu pouze známá jména.“

Štúdio L+S hostí české divadlo (zdroj: ČT24)

Pražská MeetFactory vystoupí na festivalu s hrou You happy me happy. Na festival zavítá také A Studio Rubín, Divadlo Na Jezerce a Divadlo Kolowrat. Divadlo Na Fidlovačce zase uvede hru Tři holky jako květ s Eliškou Balzerovou, Ivou Pazderkovou a Marií Doležalovou. Festival uzavře Studio Ypsilon s inscenací Škaredá středa aneb Teta z Halifaxu.

Podívejte se na program Studia L+S.