YouTube zbožňuje Eminema, stal se Umělcem roku

New York – Do hudebního světa přibyly další ceny YouTube Music Awards. Vítězem historicky prvního ročníku se stal rapper Eminem, který obdržel titul Umělec roku. Ten tak za sebou nechal esa jako Justina Biebra, Rihannu nebo Katy Perry.

YouTube Music Awards rozdány (zdroj: ČT24)

Fanoušci ze všech koutů světa mohli hlasovat pro své favority hned v šesti kategoriích. Cenu Fenoménu YouTube si odnesla třeba zpěvačka Taylor Swift s písní I Knew You Were Trouble, za největšího inovátora byl zase díky skladbě See Me Standing označen Američan DeStorm. Největší průlom roku mají na svědomí pánové Macklemore & Ryan Lewis a největší odezvu vzbudilo video Radioactive od Lindsey Stirling and Pentatonix. Videoklipem roku se stalo video k písni I Got A Boy od jihokorejské dívčí skupiny Girls' Generation.

Mezi nominovanými byli např. interpreti Miley Cyrus, Demi Lovato, Nicki Minaj, Psy, One Direction nebo Lady Gaga. Ta sice zůstala mezi poraženými, za pár dní jí ale vychází nové album Artpop, a tak má šanci pár cen ještě posbírat.

A kritéria hodnocení? Vzhledem k tomu, že každý, kdo chce v muzice něco znamenat, umisťuje své videoklipy na YouTube, tak se ceny rozdělovaly podle toho, která videa byla za uplynulý rok nejvíce sledována.