Roberta Alagnu překvapilo zrušení jeho pražského koncertu

Praha - Slavný francouzský tenorista Roberto Alagna nezazpívá 23. listopadu v Praze, pořádající agentura Art Invest Holding nečekaně jeho koncert zrušila. Situace zaskočila i samotného pěvce, který na Facebooku zmínil finanční potíže pražských pořadatelů i svou nabídku zpívat bez nároku na honorář a pouze s doprovodem klavíru. Nespokojeni jsou i fanoušci, kteří na internetu na adresu agentury nešetří kritikou. Zakoupené vstupenky se mohou vrátit do 23. listopadu.

Přípravu koncertu provázely obtíže od začátku, pořadatelé dvakrát změnili místo koncertu a program. Není to navíc jediný koncert, který agentura Art Invest Holding nedokončila. Téměř všechny, které tato firma loni na podzim ohlásila, byly z organizačních důvodů zrušeny. Vyjádření agentury, již vlastní bývalý sportovní manažer Pavel Zíka, ČTK shání.

Promotérka Alena Nachtigalová, která vlastní konkurenční agenturu a na Alagnově koncertu se měla podílet produkčně, připustila, že situace může poškodit pověst České republiky v zahraničí. „Art Invest Holding má na koncert smlouvy. Projekt se jim nepodařilo dotáhnout do konce,“ uvedla. Jedná prý o tom, aby Alagna přijel do Prahy v jiném termínu. Zřejmě ale už v její režii, Zíka prý do budoucna koncerty pořádat nehodlá.

Alagna na Facebooku uvedl, že pražští pořadatelé se potýkají s vážnými finančními potížemi a rozhodli se koncert zrušit. „Navrhl jsem několik řešení, abych zachránil večer, který je mému srdci obzvláště drahý. Mohla by spočívat v tom, že bych se zřekl svého honoráře a orchestr by nahradil sólový klavír,“ napsal o víkendu Alagna. Dnes na Facebooku oznámil, že navzdory úsilí neumožňuje finanční situace organizátora koncert uspořádat a definitivně se ruší.

„Myslím, že společnost Art Invest se už zcela zdiskreditovala svojí neschopností realizovat svůj ohlášený plán operních koncertů - kromě Danielle de Niese byly všechny zrušeny,“ uvedl jeden z nespokojených fanoušků na internetovém serveru Opera Plus.

Padesátiletý Alagna se měl na svém pražském recitálu představit například v Bizetově Carmen a Massenetově Wertherovi. Původně se nejdražší lístky do Rudolfina šplhaly k 7 000 korunám. Po přesunutí akce do Obecního domu klesly o dva tisíce.

Vydáno pod