Peter Gabriel jezdí do Česka jako na chatu. V květnu zahraje v Ostravě

Ostrava - Britskému hudebníkovi Peteru Gabrielovi se zřejmě čeští fanoušci zamlouvají. Sotva z Česka odjel, oznámil na svém webu, že přidává k jarnímu turné 2014 další čtyři místa - mezi nimi je i Ostrava.

Poslední Gabrielův koncert na tuzemských pódiích se odehrál 10. října v Praze. Do hlavního města zavítal při evropském turné k 25. výročí vydání svého alba So, do Česka se při té příležitosti vrátil po devíti letech. V příštím roce se bývalý frontman kapely Genesis vypraví do Ostravy. Na programu tamní ČEZ arény bude 13. května 2014 opět deska So, Gabriel ji prý představí v plném rozsahu. Vstupenky na koncert budou v prodeji od 14. listopadu.

Krom Ostravy přibyly na Gabrielově koncertním seznamu ještě tři severské zastávky: Helsinky, Stockholm a Oslo.

Gabriel ze skupiny Genesis, kterou spoluzakládal v roce 1967, odešel překvapivě o osm let později. Po dvouleté odmlce vydal svou sólovou prvotinu, po dalších třech „bezejmenných“ albech následovaly So, Us či Up. Gabriel píše i filmovou hudbu, například ke Scorceseho Poslednímu pokušení Ježíše Krista či na Oscara nominovanou píseň Down to Earth k animovanému filmu Vall-I. Získal řadu ocenění včetně tří cen Brit Awards a šesti Grammy.

Vydáno pod