The Tap Tap pustí do Opery čerty, šetří na nový autobus

Praha – Mikuláš sice chodí pátého prosince, ale hudebnímu seskupení The Tap Tap se nechce čekat. Dnes večer pořádá mikulášský benefiční koncert ve Státní opeře, jehož cílem je vybrat další sumu peněz, za kterou by Jedličkův ústav koupil speciálně upravený autobus pro handicapované. Koncert můžete sledovat v přímém přenosu od 18 hodin na ČT2 a také v iVysílání.

Benefiční akci podpoří svou přítomností třeba Tomáš Hanák, Iva Pazderková, Honza Haubert nebo Xindl X. Zábavným programem budou provázet Arnošt Goldflam a Ladislav Angelovič. Poslední šancí, jak je možné lístky získat, je dražba vstupenek do prezidentské lóže, která probíhá na Facebooku kapely (hledejte zde).

Televizní přenos bude prokládán dokumentem režiséra Karla Kouly Lásky s vůní Jedle. Jedná se o sérii mini příběhů, jejichž ústředním (a zároveň spojujícím) motivem je právě Jedličkův ústav. Hlavní role obsadili chovanci ústavu a snímek je zachycuje v obyčejném životě, avšak netradičně také ve velmi otevřených scénách a intimních chvílích .

Film vznikl na popud České televize jako dárek ke stým narozeninám Jedličkova ústavu. Režisér Koula upozorňuje na to, že se nejedná o smutný a depresivní dokument z ponurého prostředí, jak by někteří možná čekali. Je v něm hravost i legrace a dokonce pořádná dávka černého humoru (více čtěte zde).

Během koncertu mohou zájemci posílat dárcovské DMS zprávy s finančním příspěvkem. The Tap Tap tak pomáhají Jedličkově ústavu ušetřit na autobus, který by nahradil osmnáct let staré vozidlo, které má instituce k dispozici. Cena speciálně přizpůsobeného autobusu se pohybuje kolem deseti milionů.

„Nový bezbariérový autobus umožní žákům škol Jedličkova ústavu včetně kapely The Tap Tap dostat se do míst, kam by se jinak společně nikdy nepodívali,“ dodává ředitelka Nadace Jedličkova ústavu Irena Fodorová.

Podívejte se na stránky The Tap Tap v Opeře.