Prince jako malovaný

New York - Prince jako komiksový hrdina? Biografie americké hvězdy popu a funku vychází v USA v komiksové podobě. Stručný život superstar v okénkách a bublinách předznamenává zároveň Princovo nové album ohlášené na příští rok.

Vychází komiks o Princovi (zdroj: ČT24)

Prince byl v 80. letech spolu s Michaelem Jacksonem prvním hudebníkem tmavé pleti, který vládl hitparádám MTV. V popředí hudební scény se snaží držet pořád. Nedávno pustil do světa nový videoklip k singlu Breakfast Can Wait. „Ta píseň je výborná, jemná a sexy!“ tvrdí režisérka videa Danielle Curielová.

Album Plectrum Electrum, na němž fanoušci skladbu najdou, nahrál Prince s ženskou kapelou Third Eye Girl. Desku ohlásil sice už na jaře, vyjít by nakonec ale měla až v roce 2014. Komiks bude k mání mnohem dříve. Život a kariéru Prince zachycuje na čtyřiadvaceti stránkách, zmiňuje se třeba o hitu 1999, ale také o filmu Purpurové řeky, v němž si Prince zahrál v roce 1984 a k němuž taky složil hudbu. Autor komiksu Michael Frizell, který je prý dlouholetým Princovým fanouškem, se nechal slyšet, že kreslení knihy bylo jako vrátit se do dětství. Příznivci amerického zpěváka se o podobný návrat díky komiksu budou moci pokusit od 4. prosince.

Vydáno pod