Tohle není žádná PRavá DEmokratická Legrace! Sorry končí

Praha - V devadesátých letech využila skupina kreslířů zániku tradičního humoristického magazínu Dikobraz a založila časopis Sorry. Ten se během krátké doby stal fenoménem díky nevybíravému černému humoru. Sorry teď po jednadvaceti letech končí, alespoň v tiskové podobě. Pokračovat by měl ale v internetové verzi.

Humoristický časopis Sorry končí (zdroj: ČT24)

Sprostý, drsný, nekorektní a plný černého humoru. První číslo vyšlo na jaře roku 1992. Měsíčník založili kreslíři Marek Douša a Michal Hrdý a postupně jím prošla řada známých kreslířů. Jeho pravidelnou přílohou byla vnitřní dvojstrana s názvem Fámyzdat s podtitulem „víra ve fámy, důvěra v leže“, která původně vycházela samostatně.

Titul proslul nekorektním humorem. Kreslíři se nebáli dělat si legraci z národnostních menšin, postižených dětí, politiků i sexu. Kombinace toho všeho a navíc bohémského životního stylu kreslířů pak vytvořila originální humoristický magazín s podtitulem PRavá DEmokratická Legrace. Ta ale končí - prosincové číslo Sorry bylo poslední.

Titul vydával Fidelis Schlée. „Pan vydavatel nám vyjevil záměr, že časopis přestane vydávat. Nicméně já pořád věřím, že se nám podaří najít někoho, kdo by ho koupil. A v případě, že se nám to nepodaří, tak Sorry přejde na internet,“ vzkázal přiznivcům humoru šéfredaktor, karikaturista Milan „Fefík“ Podobský. Od vydavatele má prý přislíbeno, že by si mohl za symbolickou částku pronajmout server www.sorry.cz, kde by se pak internetová verze v příštím roce objevila.

Rozhovor s Milanem Podobským, šéfredaktorem Sorry (zdroj: ČT24)
Vydáno pod