Bluff vezme žaludek i bránice útokem

Praha – Co všechno vás může potkat po řádně prohýřené noci, se můžete dozvědět v Divadle v Celetné. Nová premiéra nese název Bluff a vznikla na motivy scénáře Borise Hybnera. Tak trochu improvizovanou grotesku režíruje Karel Král, který do hlavní role obsadil Matouše Rumla, poněkud nevypočitatelné mrtvoly (důsledek předešlé noci) ztvárňují Eliška Mesfin Boušková, Alena Doláková a Šárka Vaculíková.

Současná inscenace velmi volně navazuje na slavné představení brněnského Divadla na provázku z roku 1982 v režii Petra Scherhaufera. „Z Hybnerova scénáře jsme přejali zejména základní situace a ráz hodně černé grotesky. Ta bude skládána nejen z autorových gagů, ale i z těch, které se objevily v Scherhauferově inscenaci, a dojde i na citace dalších velikánů grotesky a hororu. Zásadní jsou samozřejmě ty gagy, které se tak říkajíc ustálily při zkouškách. Mým plánem bylo, že zůstane vždy trochu prostoru pro okamžitou improvizaci,“ láká na představení jeho režisér Karel Král.

Bluff - Divadlo v Celetné / Kašpar – hrají: Matouš Ruml, Eliška Mesfin Boušková, Alena Doláková, Šárka Vaculíková. Režie Karel Král.

Divadlo v Celetné je nezávislá divadelní scéna. Na repertoáru se podílí domácí soubory Kašpar, Veselé skoky, Masopust, The Divadlo, CD 2002 a hosté - Divadlo Petra Bezruče, Činoherní studio Ústí, Západočeské divadlo Cheb a další.

Bluff v Divadle v Celetné (zdroj: ČT24)