A je dobojováno: Královnou parketu se stala Anna Polívková

Praha – Herečka Anna Polívková se svým partnerem Michalem Kurtišem ovládla taneční parket finálového večera soutěže StarDance… když hvězdy tančí. Boj o titul královny a krále parketu byl vyrovnaný až do samého konce, o vítězi rozhodly teprve hlasy diváků. Janu Onderovi, jenž tančil s bývalou Miss World Taťánou Kuchařovou, tak jen o vlásek uniklo třetí vítězství v soutěži.

Během finálového večera předvedla čtveřice své dva nejlepší tance a jeden nový freestyle. Polívková s Kurtišem zatančili waltz a jive a před vyhlášením výsledků ještě tango. Kuchařová s Onderem tančili tango, rumbu a slowfox. Kromě finalistů se na parket naposledy dostalo také všech šest vypadlých párů.

V průběhu sedmi dosavadních večerů dokázali soutěžící ovládnout hned několik tanců. Byly jimi rumba, quickstep, waltz, cha-cha, tango, jive, slowfoxtrot, paso doble, samba, salsa a valčík. Kromě finálové čtveřice si ne všichni samozřejmě stihli vyzkoušet všechno.

Minulý týden se rozhodlo o bronzové pozici, na kterou se protančil bývalý sportovec Imrich Bugár společně s Jitkou Šorfovou. Bramborovou medaili si předminule odnesl zpěvák Matěj Ruppert s tanečnicí Alicí Stodůlkovou.

Taneční soutěž nesklízí úspěch jen u diváků v České republice. Pod názvem Dancing with the Stars se stala nejoblíbenějším pořadem napříč všemi žánry už v 17 zemích světa. Poprvé hvězdy roztančily parket ve Velké Británii, projekt odstartovala v roce 2004 tamní veřejnoprávní televize BBC.

Události: StarDance míří do finále (zdroj: ČT24)