Na Vánoce dlouhé díly Špačkových

Praha - První Vánoce slaví nový televizní kanál ČT :D. Sváteční čas ozdobí novým sestřihem seriálu Špačkovi v síti času. Pro diváky je připraveno osm hodinových dílů fantastického příběhu o návratech v čase, ve kterém se v hlavních rolích představí Klára Issová, Pavel Liška, Simona Stašová, Miroslav Táborský, Tomáš Hanák nebo Vladimír Javorský a sledovat jej můžete od 23. prosince každý den, od pondělí do pátku od 10:00, poslední díl vychází na 1. ledna 2014.

Špačkovi v síti času v novém kabátě (zdroj: ČT24)

„Dějová linka seriálu je poměrně složitá, a když to bylo v těch původních půlhodinách, bylo to dost nepřehledné. Jsem přesvědčen, že hodinové díly budou pro diváky vstřícnější,“ zdůvodnil nynější verzi spolurežisér Martin Dolenský. „Přiznám se, že jsem seriál v té původní stopáži viděl celý, díky internetu, a moc mě to bavilo. Jsem zvědavý, co to udělá s diváky nyní,“ dodal herec Miroslav Táborský.

Ne náhodou cyklus navazuje na tradici dětských seriálů v duchu Miloše Macourka a Václava Vorlíčka. „Má úžasnou poetiku, vtip i nadčasové sdělení. Seriál je pro mne ozdobou programu Déčka a jsem rád, že ho dětem pustíme celý právě na první Vánoce dětské stanice,“ doplňuje ředitel Déčka Petr Koliha. Autorkou příběhu je Lucie Konášová a vedle Karla Smyczka je režisérem také Martin Dolenský.

Křeček v noční košili
Zdroj: ČT24/ČT

Vedle Špačkových v síti času pustí Déčko dětem na Vánoce i jeden ze seriálů z dob jejich rodičů právě z dílny režiséra Václava Vorlíčka a scenáristy Miloše Macourka. Každý všední den v půl páté bude ve vysílání seriál Křeček v noční košili, v němž si Kája Berka vyzkouší, jaké to je, obléknout si noční košili po trochu zvláštním pradědečkovi.