Brazilská modelka s intelektem rapuje a píše

Sao Paulo - Modelingový casting jsou hodiny čekání, pak pár vteřin na scéně – a výsledek – vždycky nejistý. Brazilská modelka Michelli Provensiová se rozhodla svoje někdy tvrdé zážitky z modelingu vyzpívat prostřednictvím rapu. Světu tím chce ukázat, že modelingová branže není žádný med.

Rapující modelka (zdroj: ČT24)

Sama začala předvádět v devíti letech. V šestnácti odešla z rodné Maravilhy u hranic s Argentinou do Sao Paula. Miluje fotbal a čte Bulgakova. Modelkám radí studovat a na modeling se příliš neupínat. Krása není věčná a s ní odchází i práce. Dále zpívající modelka upozorňuje, že realita v tomto světě je o předstírání.

Vadí jí rovněž, že si svět spojuje Brazílii jen s bílými dívkami. Téměř polovina žen v zemi se totiž hlásí k jiným rasám nebo se považují za míšenky. Svou kritiku modelingu Provensiová nejen zhudebnila, sepsala ji také do knihy s názvem Potřebuji obejít svět aneb Surrealistické zážitky reálné modelky.

Michelli Provensiová rapuje:

„Tak ty chceš být modelka na mole? Podívej se na prohnutí mé páteře, dobře se na mě podívej. Myslíš, že je to jednoduché? Zůstaň při zemi! Budeš muset pěkně makat, než se dostaneš na titulní stranu!“

Do kritiky zpíváním a psaním se pustily před Provensiovou i další ženy z přehlídkových mol. Češka Iva Frühlingová popsala ve své knize několik příběhů těch, které si branží prošly. A například bývalá francouzská první dáma a někdejší modelka Carla Bruniová šla ještě dál – zpíváním začala kritizovat politiku. V jedné ze svých novějších skladeb s názvem Tučňák se obula do současné hlavy Francie Francoise Hollanda.

Vydáno pod