Kafka pro mladou generaci? Jako počítačová adventura

Praha - Před dvěma lety vytvořil nezávislý vývojář Denis Galanin počítačovou hru na téma Shakespearových her. Tentokrát se tvůrce počítačových her nechal inspirovat díly Franze Kafky, hlavně jeho Zámkem, Proměnou a Amerikou. Tvůrce oznámil datum vydání na první půlku tohoto roku.

Předělat Shakespearova Hamleta mu v roce v roce 2010 zabralo osm měsíců. Ruský vývojář Denis Galanin se svým týmem z něj udělal takzvanou počítačovou adventuru, tedy dobrodružnou hru. A toto snažení mu vyneslo osm prestižních ocenění.

Hrdinou je malý mužíček z jiné planety, který pomáhá Hamletovi s řešením logických hádanek k záchraně krásné Ofélie, kterou unesl zlosyn Klaudius. Kromě zapeklitých úkolů v cestě stojí i strašlivé nestvůry.

Hra dostupná i na tabletech a mobilních telefonech měla velký úspěch, proto se Galanin rozhodl převést do virtuálního světa ještě jiného literáta: Franze Kafku. Spisovatel se počítačové podoby dočká vůbec poprvé. Není divu, jeho dílo patří podle odborníků mezi ty nejkomplikovanější.

Počítačové hry inspirované literární klasikou (zdroj: ČT24)
Vydáno pod