Eurythmics se zase dali dohromady. Díky Beatles

New York - Britské duo Eurythmics potěší jednorázově své fanoušky. Annie Lennoxová a David Stewart oznámili návrat - na jednom pódiu se sejdou po necelých deseti letech v pořadu věnovaném Beatles.

Eurythmics hlásí návrat - na jedno jediné vystoupení (zdroj: ČT24)

Večer odvysílá americká televizní stanice CBS 9. února, přesně půlstoletí poté, kdy slavná liverpoolská čtveřice vystoupila poprvé v americké televizní show Eda Sullivana. Pořad tehdy v přímém přenosu sledovalo na 73 milionů diváků.

Jeho připomenutí pod názvem Night That Changed America: A Grammy Salute To The Beatles (Noc, která změnila Ameriku: Pocta Grammy Beatles) pořádají ceny Grammy, držitelem gramofónku jsou i Eurythmics, získali ho v roce 1987 za skladbu Missionary Man. Show se bude natáčet 27. ledna, den po 56. udílení cen Grammy.

Tehdejší písně Beatles připomenou coververze v podání Alicii Keys, Johna Legenda, Johna Mayera, Keitha Urbana a kapely Maroon 5. Vlastní úpravy slavných skladeb představí i Eurythmics. Duo se ovšem sejde jen na toto jedno vystoupení.

Dvojice největší slávu zažila mezi lety 1980 a 1990, dohromady se dala ještě v letech 1999 a 2005. Celosvětově prodala více než 75 milionů kusů desek, k jejím největším hitům patří Sweet Dreams (Are Made of This), Who's That Girl či Sexcrime. 

Vydáno pod