I anglické ženy budou v pokušení. Britové natočí remake

Londýn/Praha – Komedie Jiřího Vejdělka o ženách pokoušených i pokoušejících si všiml britský producent oscarové Královy řeči Gareth Unwin. A rozhodl se v Česku divácky úspěšný snímek přepsat a znovu natočit pro anglické diváky.

Britové natočí remake Žen v pokušení (zdroj: ČT24)

„Byl jsem ohromen tím, jak vtipný, ale i dojemný a procítěný film Jiří napsal a natočil. Ženy v pokušení jsou sofistikovanou komedií v rámci nejlepších tradic žánru,“ nešetří chválou Unwin. Doslovný překlad ale nechystá. „Co se týče stavby příběhu, budeme respektovat originální film,“ přislíbil, „ale Spojené království je jiná země, která má svá specifika, takže v tomto ohledu mají naši scenáristé výrazný prostor.“

Scenáristou i režisérem původního titulu je Jiří Vejdělek. „Pochopitelně mě taková věc těší, je to ocenění naší práce, lepšího britského producenta, držitele Oscara, navíc za Královu řeč, jsme si nemohli přát,“ okomentoval nabídku. Která ze zahraničí nebyla jediná - o Ženy v pokušení stáli třeba i Francouzi. Spíš než na ni se ale prý teď soustředí na přípravu nového filmu, jeho poslední počin – retro Něžné vlny – vstoupil do kin tento čtvrtek (recenzi si na webu ČT24 přečtete o víkendu). Chystaná novinka by měla být zase komedie.

Český producent Žen v pokušení Tomáš Hoffman si od svého britského kolegy slibuje, že by k remaku mohl přitáhnout špičkové herce a tvůrce. V původním filmu zazářila především živočišná Eliška Balzerová, bude zajímavé sledovat, která z britských hereček se stane její „dvojnicí“. A také, jestli britští producenti sáhnou i po pokračování – Mužích v naději.