High Hopes. Bruce Springsteen vydal nové album

New York - Americký hudební velikán Bruce Springsteen, přezdívaný The Boss, vydává osmnácté studiové album. K poslechu je nakonec o týden dřív, než autor plánoval. Uniklo totiž na internet.

Bruce Springsteen vydal nové album (zdroj: ČT24)

Springsteen původně zamýšlel vydat nové album až v půlce ledna. Chybou internetového obchodu Amazon ale kolovalo po síti už od Nového roku. Aby zamezil šíření kopií, zveřejnění urychlil. Album High Hopes je tak možné od šestého ledna zdarma poslouchat na internetu. V původním datu, totiž 14. ledna, pak album vyjde na fyzických nosičích.

Energický úvodní singl High Hopes Springsteen poprvé nahrál už v roce 1996. Deska kromě něj obsahuje dalších jedenáct písní: remaků vlastních starších nahrávek, dosud nevydaných skladeb a coververzí. „Je to hudba, u které jsem vždy cítil, že potřebuje vydat,“ řekl o albu Springsteen. Na desce se coby host objevil třeba Tom Morello, kytarista kapely Rage Against the Machine, Bruce mu dokonce přenechal i sloku ke zpívání.

Autor celosvětového hitu Born To Run vstoupil v roce 1999 do rokenrolové síně slávy. Vyhrál desítky hudebních cen a prodal po světě na 120 milionů alb.

Podívejte se na Springsteenovy stránky.

Podívejte se na klip k singlu High Hopes: