Je t'aime… Vychází rodinné album Birkinové a Gainsbourga

Londýn - Větší protiklady, než byla britská herečka Jane Birkinová a francouzský hudebník a herec Serge Gainsbourg, se hledají těžko. Jenže protiklady se přitahují - veřejností sledovaná láska známého páru trvala dvanáct let. Bratr herečky Andrew Birkin ji zachytil na tisících fotografií, mnohé jsou neznámé. Z jejich výběru sestavil rodinné album a vydal ho knižně.

Když se Jane a Serge potkali v roce 1968 při filmování, okamžitě létaly jiskry. Přitažlivost je k sobě připoutala na dalších dvanáct let, během nichž spolu natočili tehdy skandální duet Je t'aime, moi non plus, jehož explicitní text a sténání pobouřily dokonce Vatikán. Společnou mají také dceru - Charlotte, která se prosadila jako herečka, známá je především z filmů Larse von Triera, aktuálně ji v českých kinech můžete vidět v Nymfomance (které, s nemalým přispěním tvůrců, předcházela také pověst skandálního počinu).

Vztah Jane a Serge od prvních dní románku až po jejich rozchod v roce 1980 „dokumentoval“ Janin bratr Andrew, scenárista a filmový režisér (v jeho režii vznikla například Betonová zahrada podle knihy Iana McEwana, podílel se na scénáři k dramatu Parfém: Příběh vraha). 

V rodinném albu Jane & Serge je zachycena mladičká Jane s prokazatelně okouzleným Sergem na jednom z prvních rande, snímek z prvního společného bydlení, záběry s dětmi nebo z večírků z dob, kdy byli ještě spolu - a šťastní. Většina fotografií, které nabízí vzácný pohled na každodenní život slavného páru, nebyla nikdy zveřejněna.