Regionální kapely mohou opět zbořit Rockové Hranice

Hranice - Objevovat nové talenty je cílem přehlídky Rockové Hranice, kterou po deseti letech znovu vzkřísili v Hranicích na Přerovsku. Soutěž otevřela dveře do hudebního světa řadě místních kapel a pokračovat v tom chce i letos.

Rockové Hranice opět hledají mladé talenty (zdroj: ČT24)

Z Hranic až k hudebním cenám to dotáhli třeba November 2nd, Boriss Calroff nebo Silent Stream Of Godless Elegy. A projekt hranického rodáka Petra Marka získal Českého lva za hudbu k filmu Protektor. 

Do výčtu „objevených“ kapel nyní mohou přibýt i další. Dva vítězové budou vybráni z demonahrávek alespoň dvou vlastních písniček zaslaných do 9. února pořadatelům (informace najdete na Facebooku Rockových Hranic) a zahrát si pak budou moci 14. června na festivalu po boku svých slavnějších kolegů. Zájemci se nemusí rekrutovat jenom z místních hudebníků.

„Pro nás to byla strašná motivace a pro spoustu dalších kapel můstek, od kterého se mohly odrazit a překročit hranice regionu,“ nelituje účasti v soutěži Saša Langošová z November 2nd. Uskupení má za sebou koncerty po Evropě i Spojených státech a předskakovalo takovým hvězdám, jako je Alanis Morissette, Suzanne Vega nebo David Gahan z Depeche Mode.

V porotě soutěže zasednou právě i úspěšní hraničtí hudebníci. „Bude to zajímavé. Nevím, co se v Hranicích dělo posledních dvanáct let, a nevím, na jaké úrovni kapely jsou,“ očekává Boris Carloff. Slovo v rozhodování budou mít také hudební kritici. Podle jednoho z nich - Petra Korála - jsou Rockové Hranice dobrou příležitostí pro kapely ukázat se, i když zůstane nakonec jen u účasti. „Zahrají před lidmi a bude se o nich hovořit a psát,“ očekává.